Ik wil een Vitale Bodem!

Een betere bodem voor Brabant komt er niet zomaar. Begin daarom bij jezelf. Misschien doe je al het een en ander om de bodemgesteldheid van je eigen grond te verbeteren. We lezen dan graag je ervaringen op ons forum.

We kunnen samen zorgen voor een vitale bodem in Brabant. Draag ook je steentje bij door jezelf de volgende vraag te stellen en het stappenplan te volgen: 

Wat kan ik doen om mijn bodem te verbeteren?

 

De eerste stap in het proces naar een gezonde bodem is om jezelf in te lezen in het onderwerp. Het is belangrijk om te weten wat goed is voor de bodem en wat juist niet. Op basis daarvan kun je later besluiten welke maatregelen je treft.

De tweede stap in het proces naar een gezonde bodem is het onderzoeken van de staat van de bodem. Hoe gezond is je bodem nu? Op welke gebieden valt er nog winst te behalen?

De derde stap op weg naar een vitale bodem is het bedenken van een conreet plan en het uitvoeren daarvan. Zorg ervoor dat de dingen die je doet écht werken: zorg voor een juiste aanpak die past bij de behoefte jouw bodem.

 

 

Heb je zelf nog suggesties om zelf te werken aan bodemverbetering? Stuur je bijdragen dan naar VitaleBodem@Brabant.nl. We delen ze graag op deze pagina.